H μακραίωνη ιστορία μας ξεκινάει γύρω στο 1920, όταν οι παππούδες μας συντηρούν τα λιγοστά ελαιόδεντρα που κληρονόμησαν απ’ τους δικούς τους προγόνους και φυτεύουν νέα΄, με περίσσιο μεράκι και αγάπη για την Κρητική γη.

Ο παππούς μας, Νικήστρατος Καναβάς, “Πεταλάς” (πεταλωτής αλόγων) στο επάγγελμα αλλά και γνήσιος αγρότης, μαζί με τη γιαγιά μας, καλλιεργούν με σεβασμό αυτά τα υπεραιωνόβια δέντρα χωρίς κανένα τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά με μοναδικό εργαλείο τα χέρια τους. Τα ζώα αποτέλεσαν ασφαλώς σημαντικό βοηθητικό μέσο στην καλλιέργεια κρατώντας έτσι ζωντανή την φυσική αλυσίδα και εμπνέοντας εμάς σήμερα στο τρόπο καλλιέργειας των ελαιώνων.

Η ευρύτερη περιοχή του Αμαρίου, με την πλούσια βλάστηση, τα άφθονα νερά και τις πιο κατάλληλες κλιματικές συνθήκες για να παραχθούν προϊόντα αγνά φιλοξενεί σχεδόν ένα αιώνα τώρα τα ελαιιόδεντρα μας παράγοντας το εκλεκτό ελαιόλαδο Petalas, υψηλής διατροφικής αξίας και πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες που επάξια κατατάσσεται στα πιο υψηλά ποιοτικά επίπεδα της Ευρώπης.

Όπως κάθε δέντρο προυποθέτει δυνατές ρίζες για να ευδοκιμήσει και να αποφέρει τον άριστο καρπό, έτσι και οι παππούδες μάς προίκησαν με ρίζες το ίδιο γερές για να αξιοποιήσουμε τη γή μας όπως της πρέπει και να παράγουμε ελαιόλαδο Κορωνέικής ποικιλίας και άριστης ποιότητας από ελαιόνες μη αρδευόμενους.

Οι ελαιώνες μας παράγουν λάδι σε υψηλά επίπεδα φαινόλης επειδή δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια απ την καλλιέργεια και τη συγκομιδή με΄χρι το άλεσμα και τη συσκευασία.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του καρπού και μέχρι τη συγκομιδή χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο παραδοσιακούς τρόπους σεβόμενοι απόλυτα το οικοσύστημα. Έτσι, αφήνουμε μέσα ζώα (αιγοπρόβατα) προκειμένου να φάνε την περιττή βλάστηση πραγματοποιώντας ταυτόχρονα φυσική λίπανση στα δέντρα με την κοπριά τους.

Την περίοδο της συγκομιδής και του αλέσματος φροντίζουμε να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες της θερμοκρασίας έκθλιψης προσέχοντας ώστε να μην καταστραφουν οι φαινόλες και όλα τα καλά συστατικά του λαδιού.